Omarm je ambities

Werken is geweldig

Er is een tijd geweest dat ik werken niet leuk vond. Omdat het toch moest, ik had namelijk al een hypotheek, koos ik maar voor een goede baan. Ik werkte bij Unilever en mijn carrière ging crescendo. Ik was er alleen niet gelukkig.

Een voorrecht
We zijn het ons niet altijd bewust wat een voorrecht het is om te kunnen werken. Het lijkt zo gewoon om een lunchtrommel en collega’s te hebben. Om plannen en strategieën te maken. Om op de weg terug naar huis het gevoel te hebben dat je er die dag weer toe gedaan hebt. Voldaan en moe.

Werken maakt passie bij je los. Het geeft richting en als het goed is, daagt het je uit. Dat doen wat je het liefst doet en je daarin verliezen, dat is het mooiste wat er is. Daar kan geen salaris tegen op.

Waar ga jij voor?

Uitblinker Nico van der Meij kán sinds 2009 niet meer werken, hij heeft taaislijmziekte. Het bijzondere van zijn situatie is, is dat hij daardoor heel dicht bij zijn gevoel blijft. In alles wat hij wél kan, kiest hij bewust. Hij doet geen concessies en is daarin heel overtuigd. Hoe krachtig is dat!

Nico is daarvoor tien jaar lang echt iedere dag met heel veel plezier naar zijn werk gegaan. Voor hem was werken geweldig.

Heb jij het ook zó naar je zin?

Taken en zaken
Ik heb inmiddels ontdekt hoe mooi werken kan zijn. Ik ben de coach die mij bijna twintig jaar geleden losweekte van Unilever nog dankbaar. Verandermanagement past bij mij. Een topprestatie neerzetten, dat is wat mij drijft. Mensen verbinden op inhoud, dat is wie ben ik. Daarin kan ik mij verliezen. En dan is werken inderdaad geweldig!

Hoe vaak mopper jij over je werk?

Alleen als je eerlijk durft te zijn, ontdek je wat je echt wilt. Dat heb ik destijds zelf ervaren. Mijn hart lag uiteindelijk niet bij een corporate carrière. Ik wilde afwisseling en in steeds nieuwe settings uitgedaagd worden. Strategieën neerzetten, processen vereenvoudigen en veranderingen implementeren. En als je dat eenmaal ontdekt hebt, dan zijn de keuzes makkelijk te maken. Hoe dichter je bij je gevoel blijft, hoe makkelijker dat wordt.

Corvee
Ik begin mijn werkdag altijd met corvee. De taken waar ik het minst zin in heb of waar ik het meest tegen opzie, handel ik als eerste af. Zo. Dat is gedaan. De rest van de dag is dan voor mij en voor die zaken die mij werkelijk drijven.

Uitblinker Nico kan heel slecht tegen mensen die gevangen zitten in hun baan. Hij is heel duidelijk: zoek dan wat anders, doe wat je leuk vindt.

Maak er iets moois van, van iedere dag dat je werkt.

Als dat onverhoopt even niet lukt, vraag collega’s of een coach om feedback wat er beter kan. Ontdek wat er gebeurt. Zorg goed voor jezelf!

 

Vind je werken niet altijd even leuk? Heb je nauwelijks tijd voor jezelf? Ben je aan het eind van de week uitgeput en vraag je je af waarvoor je het doet?

Kies de ondersteuning waarmee ik jou kan helpen het plezier in je werk terug te vinden:

© Ineke Walravens

Blog delen:

Het succes van veerkracht

De twijfel van het moment

Wederkerigheid

Drukdrukdruk?!

Verdraagzaamheid

Uitgesteld succes

De leider in de lead

Phronèsis: praktische wijsheid

Het begin van de verandering

Keuzes maken de cijfers

De weg wijzen

Het moment. Dat telt.

Plezierige winst is de titel van mijn nieuwste boek. Net uit!

Voor iedere manager, directeur en verandermanager die aan de vooravond van een veranderopgave staat en voor iedereen die halverwege is gestrand.

Dit boek móet je lezen!