Omarm je ambities

Tim
Slag
boom
Tim
Slag
boom

“Ieder spelletje wil ik winnen.”

“Ik wil de beste zijn in alles wat ik doe en ieder spelletje wil ik winnen. Ik speel al vanaf mijn vijfde. Ik verloor altijd van mijn oudere neefje en ben net zolang doorgegaan tot ik ging winnen. Ik speel alleen het klassieke Stratego, met de traditionele stukken. Je kent ze wel: de mineur met het helmpje en de kolonel met de veer.

De maarschalk is het machtigste stuk. In die zin lijk ik wel op hem: ik win bijna alles en heb ook graag controle. Presteren en resultaat boeken zijn heel belangrijk voor me. Dat doelgerichte komt uit mijzelf, dat zit in mij. Ik wil altijd beter, sneller en meer. Ik ben heel kritisch op mijzelf en niet snel tevreden.

Wereldkampioen worden was een levensdoel. Het is een lange weg geweest. Ik heb zelfs even overwogen om te stoppen, nadat ik in 2012 voor de vierde keer tweede werd. Het liefst had ik die bekers ergens in een rivier gegooid, maar het was geen optie om niet te slagen. Ik ben doorgegaan. Voor de eer!

Ik kan bluffen en tegenstanders alles doen geloven. Statistisch ben ik heel goed en met de creativiteit in mijn opstellingen verras ik mijn tegenstanders vaak. Het lezen van het spel, het aanvoelen van stukken zonder ze gezien te hebben, dat kan ik als geen ander.”

 

TWEEVOUDIG WERELDKAMPIOEN STRATEGO (2013 EN 2014)
WERELDKAMPIOEN LANDENTEAMS (2004, 2007, 2009 T/M 2013 EN 2015)

“De vrijheid als je ontdekt hebt wat je wilt doen.”

“Ze had gepland honderd te worden.”

“Je móét jezelf blijven.”

“Je kunt ook met andere ogen naar de dingen kijken.”

“Ik geloof in de toekomst van de maakindustrie.”

“Ik ben blij dat ik heb leren lezen en schrijven.”

“Ik heb de mooiste baan van KPN.”

“Mijn werk is mijn leven en mijn leven is mijn werk.”

“Salaam, onze begroeting, betekent vrede.”

Plezierige winst is de titel van mijn nieuwste boek. Net uit!

Voor iedere manager, directeur en verandermanager die aan de vooravond van een veranderopgave staat en voor iedereen die halverwege is gestrand.

Dit boek móet je lezen!