Omarm je ambities

Problemen oplossen met creatieve technieken

Problemen heeft iedereen, elke dag. Kleine of grote, technische of sociale en eenvoudige of ingewikkelde problemen. In dit boek wordt een handleiding gegeven voor het oplossen van problemen; een handleiding die in bijna alle situaties gebruikt kan worden. Op het werk, op school, thuis of op reis.

Door problemen van een andere kant te bekijken ben je in staat om unieke oplossingen te vinden die je écht van het probleem afhelpen. Daarbij maak je gebruik van creatief denken en creatieve technieken.

In het eerste deel worden daartoe allereerst de achtergronden van het creatieve proces behandeld.

In het tweede deel komt, naast de verschillende soorten brainstormen, een groot aantal andere technieken aan de orde. Met behulp van een praktisch schema zijn de technieken zo ingedeeld dat je op een logische manier door de verschillende stadia van een creatief proces wordt geleid.

Om in de praktijk ervaring met de technieken op te kunnen doen worden deze ten slotte in het derde deel in de vorm van handleidingen beschreven. Worden de acties uit de handleidingen opgevolgd, dan ben je in staat zelfstandig een probleem met behulp van een creatieve sessie aan te pakken.

Wil je buiten de kaders leren denken?

Bel of mail me dan, dan leer ik het je.

Mijn boek Problemen oplossen met creatieve technieken is na 26 jaar in druk te zijn geweest helaas niet meer leverbaar. Maar er zijn er zoveel van verkocht dat er vast nog wel ergens een tweedehands exemplaar te vinden is.
 

Problemen oplossen met creatieve technieken – Ineke Walravens
Utrecht: Uitgeverij LEMMA
ISBN 9789051897210 | 253 pag. | 1994 – 1997 | € 39,95

PLEZIERIGE WINST

EDITIE IMPERFECTIE

EDITIE TIJD

Editie VIER

Editie ZOMER

Editie AUTUMN SUNDAY

Editie BLUE MONDAY

Vastzitten in vrijheid

Uitblinken! Hoe hoog kan jouw lat?

Plezierige winst is de titel van mijn nieuwste boek. Net uit!

Voor iedere manager, directeur en verandermanager die aan de vooravond van een veranderopgave staat en voor iedereen die halverwege is gestrand.

Dit boek móet je lezen!