Er komt altijd iets nieuws

De avond dat mijn vader thuiskwam met de mededeling dat hij geen baan meer had, staat in mijn geheugen gegrift. We zaten net aan tafel voor het avondeten, ik zag de paniek in de ogen van mijn moeder.

Dat moment van vroeger houd ik nog altijd in gedachten wanneer ik in organisaties noodzakelijke veranderingen moet doorvoeren. Het is voor mij de meetlat waartegen ik te nemen beslissingen leg.

Tegelijkertijd leerde ik een belangrijke les: er komt altijd iets nieuws, als je het oude durft af te sluiten. Twee weken later had mijn vader namelijk weer een nieuwe baan gevonden.

Altijd een oplossing

Er is altijd een oplossing en meestal zelfs meer dan één. Dat is wat ik zo mooi vind aan mijn werk: het oplossen van complexe vraagstukken die vast zitten. Eerst goed analyseren vanuit álle invalshoeken. De oplossing ligt vervolgens in de communicatie en in het maken van keuzes. In de details, om daar de creativiteit en het lef te durven laten zien. En in het doorzettingsvermogen ook.

De studie Industrieel Ontwerpen heeft daarvoor de basis gelegd, ik studeerde cum laude in Delft af. Het leerde mij me in de ander te verplaatsen en de klant centraal te stellen. Het leerde mij ook om verbanden tussen verschillende vakgebieden te leggen, van ontwerp en productie tot marketing en sales. Innovatie en creativiteit staan daarbij centraal.

Maximaal resultaat

Maximaal resultaat behalen, dat is wat mij drijft. Voor mij gaat het zowel om het uitwerken van een scherpe strategie als om het implementeren. Resultaten boeken met vernieuwing is het allerleukste wat er is. De kick die het geeft wanneer in een interim-opdracht de productiviteit met dubbele cijfers omhoog gaat. Of een team dat na een serie workshops miljoenen weet te verdienen. Een directeur die ik heb mogen begeleiden om van manager naar leider te groeien. De kracht die hij dan laat zien! Prachtig.

Versnellend en vernieuwend

Rust brengend, persoonlijk, doortastend, sprankelend, innovatief,  to the point, resultaatgericht, versnellend en vernieuwend. Dat zijn de woorden die collega’s spontaan noemen om mij te typeren.

Mijn werkveld van verandermanagement strekt zich uit van de bouw tot de verzekeringsbranche, van ingenieurs tot juristen, van start-up tot beursgenoteerd bedrijf. Ik werk als interim manager en word daarnaast veel gevraagd als executive (team)coach op directie- en bestuurlijk niveau. Ik ben commissaris en ook uitgever van het magazine Uitblinken!.

Uitblinken

Toen ik mijn managementboek Uitblinken! Hoe hoog kan jouw lat? had geschreven, vroeg ik mij af wie ik eigenlijk een uitblinker vind. Is het de afkomst, de carrière of het bezit van een volle bankrekening? Is het de eerzucht, het doorzettingsvermogen of enkel de inval van een goed idee?

Uitblinken gaat voor mij niet over groots en meeslepend. Het is niet alleen het privédomein van carrièretijgers en steeds hogere latten. Mensen die alles uit hun mogelijkheden halen, en het liefst nog iets meer dan dat, dát vind ik uitblinkers.

Of je nou beginnend kunstenaar, spijkerbroekenverkoper of directievoorzitter bent. Iedere dag weer, dat wat je te doen staat extreem goed doen, dát maakt iemand bijzonder! Dat verdient een podium: daarom geef ik het magazine Uitblinken! uit.

Tot slot

Wil je meer weten over mij?

  • Bekijk de referenties van mijn opdrachtgevers voor meer over mijn werkwijze.
  • Download mijn curriculum vitae voor een overzicht van mijn opdrachten en resultaten.
  • Lees alles over mijn publicaties.
  • Volg mij op social media:

 

Of, nog leuker, spreek met mij af: