Omarm je ambities

Altijd een oplossing

Over Ineke

Er komt altijd iets nieuws

De avond dat mijn vader thuiskwam met de mededeling dat hij geen baan meer had, staat in mijn geheugen gegrift. We zaten net aan tafel voor het avondeten, ik zag de paniek in de ogen van mijn moeder.

Dat moment van vroeger houd ik nog altijd in gedachten wanneer ik in organisaties noodzakelijke veranderingen moet doorvoeren. Het is voor mij de meetlat waartegen ik te nemen beslissingen leg.

Tegelijkertijd leerde ik een belangrijke les: er komt altijd iets nieuws als je het oude durft af te sluiten. Twee weken later had mijn vader namelijk alweer een nieuwe baan gevonden.

Altijd een oplossing

Er is altijd een oplossing en meestal zelfs meer dan één. Dat is wat ik zo mooi vind aan mijn werk: het oplossen van complexe vraagstukken die vast zitten. Eerst goed analyseren vanuit álle invalshoeken. De oplossing ligt vervolgens in de communicatie en in het maken van keuzes. In de details, om daar de creativiteit en het lef te durven laten zien. En in het doorzettingsvermogen ook.

De studie Industrieel Ontwerpen heeft daarvoor de basis gelegd, ik studeerde cum laude in Delft af. Het leerde mij me in de ander te verplaatsen en de klant centraal te stellen. Het leerde mij ook om verbanden tussen verschillende vakgebieden te leggen, van ontwerp en productie tot marketing en sales. Innovatie en creativiteit staan daarbij centraal.

Versnelling en vernieuwing

Al meer dan vijfentwintig jaar leid ik organisaties en mensen door veranderende omstandigheden. Ik heb de overtuiging dat iedereen in zijn werk een bijzondere prestatie wil neerzetten. Maximaal resultaat behalen is wat mij drijft.

Mijn beïnvloedingsvermogen reikt tot daar waar het echte werk wordt verricht, ver buiten de vergaderzalen. Ik ben altijd in gesprek met collega’s, van alle niveaus: over doelen, over plannen van aanpak, over procesverbeteringen, over innoveren, over tvb’s en over houding en gedrag. Met die reflectie breng ik versnelling en vernieuwing.

Teams onder mijn invloed als senior manager of directeur zetten altijd een stap extra. Ik heb een diepe interesse in wat maakt dat mensen (kunnen) uitblinken in hun vak. Vinden waar het vastloopt, processen of strategie aanpassen, mensen in hun kracht zetten. Iedere keer de grens opzoeken van wat mensen kunnen en ze helpen meer voor elkaar te krijgen dan ze zelf voor mogelijk houden.

Operatie Pico Bello, Het Klaagcafé, project Lekker Werken en programma Plezierige Winst zijn voorbeelden van mijn doelgerichte aanpak.

Ik werk als interim-manager, executive (team)coach en commissaris.

Uitblinken

Nadat ik mijn managementboek Uitblinken! Hoe hoog kan jouw lat? had geschreven, vroeg ik mij af wie ik eigenlijk een uitblinker vind. Is het de afkomst, de carrière of het bezit van een volle bankrekening? Is het de eerzucht, het doorzettingsvermogen of enkel de inval van een goed idee?

Uitblinken gaat voor mij niet over groots en meeslepend. Het is niet het privédomein van carrièretijgers en steeds hogere latten. Mensen die alles uit hun mogelijkheden halen, en het liefst nog iets meer dan dat, dát vind ik uitblinkers.

Of je nou beginnend kunstenaar, spijkerbroekenverkoper of directievoorzitter bent. Iedere dag weer, dat wat je te doen staat extreem goed doen, dát maakt iemand bijzonder! Daarom geef ik het magazine Uitblinken! uit.

Tot slot

Wil je meer weten over mij?

  • Bekijk de referenties van mijn opdrachtgevers voor meer over mijn werkwijze.
  • Download mijn uitgebreide curriculum vitae voor een overzicht van mijn opdrachten en resultaten. Of kies voor de handzame samenvatting van mijn curriculum vitae.
  • Lees alles over mijn publicaties.

Of, nog leuker, spreek met mij af:

Plezierige winst is de titel van mijn nieuwste boek. Net uit!

Voor iedere manager, directeur en verandermanager die aan de vooravond van een veranderopgave staat en voor iedereen die halverwege is gestrand.

Dit boek móet je lezen!