Omarm je ambities

Meer
plezier
meer
resultaat

Verander­management in de praktijk

Een leertraject voor iedereen die leidinggeeft aan een (complexe) veranderopgave.

Leer hoe je jouw veranderopgave succesvol implementeert

Af en toe is het gewoon prettig als je ergens de vragen kunt stellen die je nergens anders kunt stellen. Omdat je in jouw organisatie de enige bent die de verandering op dat niveau doorziet of omdat het als (verander)manager of directeur soms eenzaam kan zijn.

Hoe wordt onze strategie ook werkelijkheid? Hoe krijg ik de organisatie in beweging? Hoe buig ik weerstand om in wendbaarheid? Hoe verander ik de cultuur? Hoe implementeer ik de gewenste verandering, maar dan écht? Omdat je graag wilt leren of gewoonweg omdat je toe bent aan meer plezier en meer resultaat.

“Ik heb de managementboeken over veranderen gelezen. Ik ken de modellen maar in de praktijk is het toch een ander verhaal. Mijn aanpak beklijft niet. Ik krijg er geen grip op. Wat doe ik niet goed?”

De fijne kneepjes van het managen van de verandering

Verandermanagement in de praktijk is een leertraject dat zijn kracht ontleent aan ervaring. Al meer dan 25 jaar leid ik mensen en organisaties door veranderende omstandigheden. Mijn wijsheid wordt jouw wijsheid met dit op maat gemaakte programma.

Met maximaal zes andere (verander)managers of directeuren ga je in dialoog over de veranderopgave die jou zo bezighoudt. In vijf dagen, verspreid over tien maanden, leer je alle fijne kneepjes van succesvol veranderen.

“Fascinerend hoe ik met mijn peers uit andere sectoren dezelfde managementthema’s blijk te delen. Zelf werk ik vaak op intuïtie, maar van Ineke heb ik geleerd om de theorie sterker te betrekken bij mijn aanpak. Met die combinatie heb ik veel meer grip op de verandering.” – Paul van de Burgt

We analyseren jouw veranderopgave. Ingewikkeld en complex wordt daarna als vanzelf overzichtelijk en simpel. We volgen de voortgang. Voor elke uitdaging, hoe weerbarstig ook, vinden we een praktische oplossing. Op eenzelfde manier kijk je mee in de keuken van de andere zes deelnemers. Zo leer je ook van elkaar. Dat alles uiteraard in alle vertrouwelijkheid.

Je krijgt voorbeelden van verandertrajecten uit mijn eigen interim praktijk. Ik neem je bijvoorbeeld mee in hoe je een cultuur of strategie succesvol implementeert. Ik laat je zien hoe je op alle niveaus collega’s meekrijgt in de plannen die er liggen.

Samen koppelen we theoretische modellen aan praktische interventies. Daarmee weet je precies welke volgende stappen je kunt nemen om de weerbarstigheid van de praktijk te overwinnen.

Het programma

Dit maatwerkprogramma is altijd heerlijk no-nonsense en to the point. Verre van ingewikkeld en direct toepasbaar. De thema’s die aan bod komen, zijn toegespitst op jouw casus en die van de andere deelnemers.

Iedere bijeenkomst kent daarnaast een eigen accent. Het veranderproces gaat over:

 • Dag 1: de juiste analyse uitvoeren door iedereen te betrekken.
 • Dag 2: een scherpe strategie bepalen door alle stakeholders te begrijpen.
 • Dag 3: álles, echt álles, aanpakken en dat goed regisseren.
 • Dag 4: het werk centraal stellen door te verbinden.
 • Dag 5: samen blijven leren met vertrouwen als basis.

Je leert de verandering binnen jouw organisatie in de juiste richting te leiden door:

 • Managementtheorieën over veranderen toe te passen in jouw praktijk.
 • Doeltreffende interventies te ontwikkelen voor het implementeren van een nieuwe cultuur, werkwijze of strategie.
 • Op alle niveaus draagvlak voor jouw verandering te creëren.
 • Die eigenzinnige collega, afdeling of business unit in de juiste richting te leiden.
 • Weerstand om te buigen naar wendbaarheid.
 • Met meer plezier meer resultaat te boeken.

Het resultaat

Je weet hoe je een verandering wél voor elkaar krijgt. Ambities zijn werkelijkheid geworden, managementtheorieën hebben een praktische invulling gekregen. Het onbehaaglijke gevoel dat je te weinig grip hebt is verdwenen: je hebt het proces van veranderen in de vingers.

Je hebt meer plezier en je boekt meer resultaat!

“Ik geef nooit een tien, maar tegelijkertijd weet ik niet wat er beter zou kunnen. Met collega’s met verschillende achtergronden gebroederlijk in dialoog zijn en héél véél leren van elkaar. Ben iedere keer met nieuw elan naar huis gegaan en verheug me nu al op een terugkomdag met Ineke!” – Willemien Westerman Holsteijn

Tot slot

Op Nyenrode Business Universiteit werd een ingekorte versie van dit programma met een tien gewaardeerd. Unaniem, door de gehele groep.

Dit exclusieve leertraject is slechts eenmaal per jaar te volgen. Het aantal deelnemers is zeer beperkt.

Verloopt jouw veranderopgave stroef? Wil je de fijne kneepjes van het vak leren?

Meld je vandaag nog aan:

 

Wil je liever een incompany leertraject op maat? Bijvoorbeeld met je voltallige managementteam of je leidende coalitie? Dat kan ook. Bel of mail me gerust:

 

Plezierige winst is de titel van mijn nieuwste boek. Net uit!

Voor iedere manager, directeur en verandermanager die aan de vooravond van een veranderopgave staat en voor iedereen die halverwege is gestrand.

Dit boek móet je lezen!