Leer de fijne kneepjes van het verandermanagement.

Alles wat je wilt leren

Af en toe is het gewoon prettig als je ergens de vragen kunt stellen die je nergens anders kunt stellen. Omdat je in jouw organisatie de enige bent die de verandering op dat niveau doorziet of omdat het als manager of directeur soms eenzaam kan zijn. Misschien zelfs omdat je directeur of toezichthouder onderwerp is van de vragen die je hebt. Op maat, toegespitst op jouw situatie en jouw bedrijf, in dialoog zijn over de managementthema’s die jou zo bezighouden.

Hoe krijg ik mijn organisatie in beweging? Hoe inspireer ik medewerkers voor de plannen? Hoe manage ik mijn manager? Hoe kan ik meer invloed uitoefenen met meer resultaat? Hoe anders kan ik het aanpakken? Omdat je graag wilt leren of omdat je toe bent aan het realiseren van successen.

Al meer dan twintig jaar leid ik mensen en organisaties door veranderende omstandigheden. Ik ken de weerbarstigheid van de praktijk.

“Ik heb de managementboeken over veranderen gelezen. Ik ken de modellen maar in de praktijk is het toch een ander verhaal. Mijn aanpak beklijft niet. Wat doe ik niet goed?”

Successen realiseren

In deze eendaagse masterclass leer je in een interactieve setting hoe je veranderingen in de praktijk kunt managen, ook die van jouw organisatie.

Je krijgt voorbeelden van verandertrajecten van aansprekende organisaties, ook uit mijn eigen praktijk. Ik neem je mee in hoe je een cultuur of strategie succesvol implementeert. Ik laat je zien hoe je op alle niveaus collega’s meekrijgt in de plannen die er liggen.

We analyseren ook jouw specifieke situatie en gaan op zoek naar de kern daarvan. Ingewikkeld en complex wordt als vanzelf overzichtelijk en simpel. Je ontdekt dat voor elke uitdaging, hoe weerbarstig ook, een creatieve oplossing te vinden is.

“De resultaten zakken steeds verder weg. Ik krijg er geen beweging in. Ik word er doodmoe van.”

Successen realiseer je als alles klopt en alle details met elkaar in balans zijn. Het gaat over de theorie én over de uitvoering. Het gaat over weten hoe het zou moeten en over daar naar durven te handelen. De theorie is de basis, ik voed je met aanvullende change concepten en managementmodellen. Successen realiseren gaat echter verder dan modellen. Veranderen gaat ook over de praktijk. Op alle vragen die je daarover hebt vinden we een oplossing, en zelfs meer dan één. Voor jouw dagelijkse dilemma’s. Hands-on. Waar je ná de masterclass direct meteen mee aan de slag kunt.

“Ik vergader me suf, maar het lijkt wel of het bij niemand doordringt. Alsof ik de enige ben die de noodzaak voor de verandering ziet.”

Het programma

De masterclass duurt een dag en is heerlijk no-nonsense en to the point. Verre van ingewikkeld en direct toepasbaar. Het programma wordt toegespitst op jouw specifieke situatie en die van de andere deelnemers. Voor een maximaal leereffect bestaat de groep uit niet meer dan acht managers. Je kijkt mee in de keuken van de andere deelnemers en je krijgt nieuwe inzichten voor je eigen situatie. Uiteraard in alle vertrouwelijkheid. Zo leer je ook van elkaar.

De thema’s die op deze dag aan bod komen, zijn toegespitst op jouw casus en die van de andere deelnemers. In eerdere masterclasses ging het bijvoorbeeld over het kiezen van de juiste interventie, een doeltreffende aanpak voor het implementeren van een nieuwe cultuur of strategie, het ombuigen van weerstand, het managen van je eigenzinnige manager of toezichthouder, het wél behalen van de KPI’s terwijl je toch echt al alles hebt geprobeerd en het nemen van de juiste strategische beslissingen terwijl je de toekomst niet helemaal kunt overzien.

“Ineke heeft een praktische en directe aanpak waarbij de menselijke kant de juiste aandacht krijgt. Met haarscherpe vragen zet ze haar gesprekspartner aan het denken, waardoor flinke stappen in de ontwikkeling gezet kunnen worden. Samenwerken met Ineke helpt je verder.” – Martin Martens

Vooraf spreken we elkaar uitgebreid: over dat wat je zo bezighoudt, over je dilemma’s en over wat je specifiek wilt leren in deze masterclass. Ik geef je de eerste tips en zorg er vervolgens voor dat jouw vraagstuk in de masterclass uitgebreid aan bod komt.

In een coachingsgesprek enkele weken ná de masterclass kijken we samen terug. Zijn al je vragen beantwoord? Hoe werken de voorgestelde oplossingen uit in de praktijk van alledag? Waar loop je nog tegen aan? Welke nieuwe vragen heb je er bij gekregen? We zetten de puntjes op de i zodat jij verder kunt. Daar waar nodig ondersteun ik je met nog meer tips om de verandering wél te kunnen realiseren.

Het resultaat

Managementtheorieën worden werkelijkheid, ambities krijgen een praktische invulling. Je weet wat de succesfactoren van een succesvolle verandering zijn en krijgt dat proces meer in de vingers. Het onbehaaglijke gevoel dat je te weinig grip hebt, verdwijnt. Je krijgt inzicht in de geheimen van jouw persoonlijk leiderschap. Je weet hoe je successen kunt gaan realiseren. Vol energie ga je naar huis met handreikingen hoe je het wél voor elkaar krijgt. Je hebt weer zin in het managen van de verandering!

“Ineke is powerfull, extreemly smart and competent. Knows the drill and has creative ways in finding the best results possible. If you need to inspire or change, call Ineke.” – Loes de Vlaam

Je leert:

  • Managementtheorieën over veranderen toe te passen op jouw praktijk.
  • Welke interventie het meest geschikt is voor jouw specifieke situatie.
  • Hoe je medewerkers, managers of toezichthouders mee kunt krijgen in jouw plannen.
  • Hoe er voor elke uitdaging die je onderweg tegenkomt een creatieve oplossing is.
  • Hoe andere managers en directeuren soortgelijke uitdagingen oplossen.
  • Wat jouw persoonlijke succesfactoren zijn voor maximale invloed.


Tot slot

Op Nyenrode Business Universiteit werd deze masterclass met een tien gewaardeerd. Unaniem, door de gehele groep.

Deze masterclass wordt slechts tweemaal per jaar als open inschrijving gehouden. Het aantal deelnemers is zeer beperkt, dus meld je snel aan!

De eerstvolgende masterclass wordt gehouden op vrijdag 28 september 2019.

De investering bedraagt € 1.295,- ex BTW, dat is inclusief voorgesprek, catering en afrondend coachingsgesprek. De locatie is de Rode Olifant in Den Haag.

Meer weten of je aanmelden?

 

Wil je liever een incompany masterclass? Dat kan ook, je krijgt dan een masterclass op maat. Neem snel contact met me op:

Ik weet dat we een volgende stap moeten zetten met de organisatie, maar ik ben op zoek naar een effectieve manier. We hebben al zo vaak en zo veel veranderd, niets beklijft.”