Omarm je ambities

Meer
plezier
meer
resultaat

Masterclass

Alles wat je wilt weten om met meer plezier en meer resultaat je organisatie in de nieuwe richting te leiden.

Update: op dit moment organiseer ik alleen incompany masterclasses. Open inschrijving masterclasses volgen weer later dit jaar.

De fijne kneepjes van het managen van de verandering

Af en toe is het gewoon prettig als je ergens de vragen kunt stellen die je nergens anders kunt stellen. Omdat het als manager of directeur aan de top soms eenzaam kan zijn of omdat je in jouw organisatie de enige bent die de verandering op dat niveau doorziet. Op maat, met collega´s van jouw niveau en toegespitst op de praktijk van alledag, in dialoog zijn over de managementthema’s die jou zo bezighouden.

Hoe krijg ik mijn organisatie in beweging, in de juiste richting? Hoe implementeer ik mijn strategie tot op de werkvloer? Hoe buig ik weerstand om zodat medewerkers de plannen ook daadwerkelijk gaan uitvoeren? Hoe kan ik meer invloed uitoefenen met minder hard werken? Omdat je graag wilt leren of gewoonweg omdat je toe bent aan meer resultaat en meer succes.

Al meer dan vijfentwintig jaar leid ik mensen en organisaties door veranderende omstandigheden. Ik ken de weerbarstigheid van de praktijk als geen ander.

“Ik heb de managementboeken over veranderen gelezen. Ik ken de modellen maar in de praktijk is het toch een ander verhaal. Mijn aanpak beklijft niet. Wat doe ik niet goed?”

Successen realiseren

In deze eendaagse masterclass leer je in een interactieve setting hoe je veranderingen in de praktijk kunt managen, ook die van jouw organisatie.

We analyseren jouw specifieke situatie. Ingewikkeld en complex wordt als vanzelf overzichtelijk en simpel. Voor elke uitdaging, hoe weerbarstig ook, vinden we een oplossing.

Je krijgt voorbeelden van verandertrajecten uit mijn eigen interim praktijk. Ik neem je mee in hoe je een cultuur of strategie succesvol implementeert. Ik laat je zien hoe je op alle niveaus collega’s meekrijgt in de plannen die er liggen.

“De resultaten zakken steeds verder weg. Ik krijg er geen beweging in. Ik word er doodmoe van.”

Succes is een optelsom van momenten, resultaten boek je als alle details kloppen. Het gaat over de theorie én over de uitvoering. Het gaat over weten hoe het zou moeten en over daar naar handelen en doen. We vinden een praktische oplossing voor alle vragen die je over de wendbaarheid van je organisatie hebt. Voor jouw dagelijkse dilemma’s. Hands-on. Waar je ná de masterclass direct meteen mee aan de slag kunt.

“Ik vergader me suf, maar het lijkt wel of het bij niemand doordringt. Alsof ik de enige ben die de noodzaak voor de verandering ziet.”

Het programma

De masterclass duurt een dag en is heerlijk no-nonsense en to the point. Verre van ingewikkeld en direct toepasbaar. Het programma wordt toegespitst op jouw specifieke situatie en die van de andere deelnemers. Voor een maximaal leereffect bestaat de groep uit niet meer dan zes managers en directeuren. Je kijkt mee in de keuken van de andere deelnemers en krijgt zo nieuwe inzichten voor je eigen situatie. Uiteraard in alle vertrouwelijkheid. Zo leer je ook van elkaar.

De thema’s die op deze dag aan bod komen, zijn toegespitst op jouw casus en die van de andere deelnemers. Eerder ging het bijvoorbeeld over:

 • Jouw rol als leider in het verandertraject.
 • Een doeltreffende aanpak voor het implementeren van een nieuwe cultuur of strategie.
 • Het ombuigen van weerstand – hoe je van hoog tot laag draagvlak creëert.
 • Het managen van die eigenzinnige unit of collega.
 • Het in de juiste banen leiden van een sterke groei van een organisatie.

“Fascinerend hoe ik met mijn peers uit andere sectoren dezelfde managementthema’s blijk te delen. Zelf werk ik vaak op intuïtie, maar van Ineke heb ik geleerd om de theorie sterker te betrekken bij mijn aanpak. Daardoor heb ik veel meer grip op de verandering.” – Paul van de Burgt

Vooraf spreken we elkaar over dat wat je zo bezighoudt, over je dilemma’s en over waar je het specifiek over wilt hebben in deze masterclass. Ik geef je desgewenst de eerste tips en zorg er vervolgens voor dat jouw vraagstuk in de masterclass aan bod komt.

Enkele weken ná de masterclass kijken we samen terug. Zijn al je vragen beantwoord? Hoe werken de voorgestelde oplossingen uit in de praktijk van alledag? Waar loop je nog tegen aan? Welke nieuwe vragen heb je er bij gekregen? We zetten de puntjes op de i zodat jij verder kunt.

Het resultaat

Managementtheorieën worden werkelijkheid, ambities krijgen een praktische invulling. Je weet wat de succesfactoren van een succesvolle verandering in de praktijk zijn en krijgt dat proces meer in de vingers. Het onbehaaglijke gevoel dat je te weinig grip hebt verdwijnt. Vol energie ga je naar huis met handreikingen hoe je het wél voor elkaar krijgt!

“Ik geef nooit een tien, maar tegelijkertijd weet ik niet wat er beter zou kunnen aan deze masterclass. Met collega’s uit verschillende achtergronden, gebroederlijk in dialoog zijn en héél véél leren van elkaar. Ben met nieuw elan naar huis gegaan en verheug me nu al op een terugkomdag met Ineke!” – Willemien Westerman Holsteijn

Je leert:

 • Managementtheorieën over veranderen toe te passen in jouw praktijk.
 • Welke interventie het meest geschikt is voor jouw specifieke situatie.
 • Hoe je omgaat met weerstand.
 • Hoe je medewerkers of managers mee krijgt in jouw plannen.
 • Hoe er voor elke uitdaging die je tegenkomt een effectieve oplossing is.
 • Hoe andere managers en directeuren soortgelijke uitdagingen oplossen.
 • Wat jouw persoonlijke succesfactoren zijn voor maximale invloed met optimale inzet.

“Ik weet dat we een volgend stap moeten zetten met de organisatie, maar ik ben op zoek naar een effectieve manier. We hebben al zo vaak en zo veel veranderd, niets beklijft.”

Tot slot
Op Nyenrode Business Universiteit werd deze masterclass met een tien gewaardeerd. Unaniem, door de gehele groep.

Deze masterclass wordt slechts tweemaal per jaar als open inschrijving gehouden. Het aantal deelnemers is zeer beperkt, dus meld je snel aan!

Ik kijk uit naar je komst in het najaar van 2023. De locatie is Spaces De Rode Olifant in Den Haag.

Aanmelden! Meer weten?

Wil je liever een incompany masterclass? Dat kan ook, neem dan contact met me op:

 

Plezierige winst is de titel van mijn nieuwste boek. Net uit!

Voor iedere manager, directeur en verandermanager die aan de vooravond van een veranderopgave staat en voor iedereen die halverwege is gestrand.

Dit boek móet je lezen!