Omarm je ambities

Macht en kracht

Je moet doen wat jij graag wilt, zo ben ik opgevoed. Alleen als iets me echt raakt, kan ik de energie vinden om er vol voor te gaan. Soms is dat lastig: wie scherp observeert, kan het aan mij zien wanneer ik me niet helemaal aangesloten voel. Duidelijk is het altijd, want bij mij krijg je precies dat wat je ziet. Als ik iets geweldig vind, dan straal ik ook voluit.

Uit eigen interim praktijk
Als manager of directeur heb je het soms gemakkelijk. Je ‘strepen op de mouw’ maken al dat mensen naar je luisteren. Toen één van mijn collega’s me bijvoorbeeld vroeg of hij de volgende dag zijn pekinees mee naar kantoor mocht nemen, omdat er niets kon worden geregeld met de uitlaatservice, was mijn simpele ‘nee, helaas niet’ afdoende.

Als je anderen wilt verleiden om mee te gaan in een nieuwe manier van werken, red je het niet met alleen je status. Dan gaat het er ook om of dat wat je voorstaat echt van jou is. Als je bijvoorbeeld het meest klantvriendelijke bedrijf in jouw branche wilt worden, dan lukt dat alleen als ook jij tijd in je agenda vrijmaakt om klanten en prospects te ontmoeten. Anders wordt zo’n ambitie natuurlijk een hachelijke zaak.

Alleen als iets echt bij jou past, ben je in staat een verandering te realiseren.

Ik hoor in mijn werk vaak waarom iets niet kan. Als ik dan doorvraag, soms tot wel vijf keer, dan blijkt dat het beleid zo nooit bedoeld is of dat de techniek inmiddels al een oplossing heeft gebracht. Laat je niet verlammen door de cultuur van de organisatie waarin je werkt. Er zijn altijd voldoende excuses waarom de dingen zo moeizaam lopen zoals ze lopen. Bedenk oplossingen hoe het wel kan en lach samen om het verbluffende resultaat. Zo kan het ook!

Hoe lang houd je iets vol dat je tegenstaat?
Word je doodmoe van al die compromisvolle vergaderingen? Vraag je je regelmatig af waarvoor je eigenlijk van die lange dagen maakt? Kijk je stiekem van de ene vakantie uit naar de volgende vakantie? Dan is het tijd voor verandering.

Je werkelijke kracht zit in het waarom van de dingen die je doet. Jouw drijfveren. Als die synchroon zijn met de werkelijkheid van jouw alledag, dan vlieg je door de weken heen. Dan lukt alles wat je je voorneemt en volgt iedereen je in de weg die jij inslaat. Dan word je een magneet.

Waar sta jij voor ’s ochtends voor op?

Maximaal resultaat halen met mensen en organisatie, dat is wat mij drijft. Bij het ontbijt ben ik al bezig met wat ik die dag daar concreet aan kan bijdragen. Iedere dag weer een stap zetten om over een half jaar het beoogde eindresultaat te bereiken. Dat is waar ik het voor doe.

Jezelf zijn brengt succes
Wil jij dit jaar al je KPI’s halen en ze zelfs overtreffen? Wil je met veel meer plezier werken? Hunker je ook naar die nummer 1 positie in jouw vakgebied? Dat kan.

Ga voor een Pico Bello aanpak. Doe iedere dag iets extreem goed, iets dat bij jou en je ambitie past. Klein of groot, dat maakt niet uit, als je het maar stralend doet. Dat kan, omdat het van jou is. Ontdek dat met hoe meer gemak en plezier jij dat doet, hoe meer collega’s zich bij je aansluiten. Als jij straalt, straalt iedereen met je mee. Mooi!

Een vast moment van stilte voor jezelf, dagelijks of wekelijks, kan je helpen om in je energie te blijven. Vind een vorm die bij jou en je agenda past en zorg dat niets dit moment van bezinning in de weg staat. En het bijzondere is dat je daarna weer precies weet wat je te doen staat, op weg naar je uiteindelijke doel.

Macht gaat over die ander, kracht gaat over jou.

 

Ben je op zoek naar wat jou raakt? Waarvoor jij knetterhard wilt werken? Waar jouw kracht zit?

Kies de ondersteuning waarmee ik jou kan helpen je ambitie te omarmen:

© Ineke Walravens

Blog delen:

Het succes van veerkracht

De twijfel van het moment

Wederkerigheid

Drukdrukdruk?!

Verdraagzaamheid

Uitgesteld succes

De leider in de lead

Phronèsis: praktische wijsheid

Het begin van de verandering

Keuzes maken de cijfers

De weg wijzen

Het moment. Dat telt.

Plezierige winst is de titel van mijn nieuwste boek. Net uit!

Voor iedere manager, directeur en verandermanager die aan de vooravond van een veranderopgave staat en voor iedereen die halverwege is gestrand.

Dit boek móet je lezen!